Utmärkelser 2020

Vinnare av Welshmästerskapen i hoppning

Welshponny
Linnea Hårrskog med Casper IV

f. 2010
e. Castor II RW 98     u. Cerviver    ue. Fabian II RW 79
Uppfödare: Lise-Lotte Gudmundsson
Ägare: Marie Nilsson

Welsh Cob 

Vinnare var Ellen Källgren med Hällebo Meriadoc KWD 77
e. Nebo Red Dragon RWD 18     u. Beech-Hay Myth     ue. Pentrefelin Taliesin
Uppfödare: Viveca Wikfors Hedenlund
Ägare: Johanna Gustafsson

Deltog gjorde även Michelle Frank med Brynoer Brenin
e. Menai Cardi Llwyd     u. Taiforgan Kassie     ue. Menai Sparkling Image
Uppfödare: G-J Hargest
Ägare: Michelle Frank

Welsh partbred


Ester Vastesson med Starias Ezinne Zamba
u. Orchard d’ Avranches     u. Jamaica     ue. Carl
Uppfödare: Staria Stuteri, Ia Nilsson
Ägare: Ester & Vanja Vastesson


Årets Agriastipendiat

Till Årets Agriastipendiat 2019 fick styrelsen i Svenska Welshponny och Cobföreningen in ovanligt många förslag. Roligt att så många vill uppmärksamma goda ambassadörer för föreningen och welsh! En person var nominerad utav ett flertal och här är ett axplock av motiveringarna: En driven tjej som för welshen framåt! Gör själv mycket reklam för vår ras
på nätet. Hon är ung, ambitiös och väldigt duktig med welsh både vid hand och i sadel. Årets Agriastipendiat är Fanny Andersson, ett stort grattis!


Årets Uppfödare

Till Årets uppfödare 2019 har Svenska Welshponny och Cobföreningen korat Arhults Stuteri som drivs av Agnetha Hjortsparre tillsammans med sin dotter Madeleine. Motivering: Under 2019 har flertalet Arhultsponnyer hävdat sig väl på tävlingsbanorna i olika discipliner såsom hoppning och dressyr upp till SM-nivå och gjort bra reklam för welshrasen. Utmärkt sig har bland annat Arhults Delicious gjort som vann Svenskt Ponnyderby, Lilla Rundan, kat. C. Med tanke på att det är många ponnyer med olika ryttare, som har olika förutsättningar, vittnar det om att dessa ponnyer har ett särdeles gott temperament och egenskaper. Förutom goda tävlingsponnyer så föds det även upp rastypiska welsh sektion B och welsh partbreds på
Arhult. Under 2019 belönades Arhults Hedda med Avelsdiplom och Reserv Junior Champion på SWF:s Riksutställning. Resultaten under 2019 visar på en målmedveten och genomtänkt avel.


Årets Brukswelsh

Ponnyn som har blivit utnämnd till Årets Brukswelsh 2019 har under många år legat med i toppen på Svenska Ridsportförbundets ranking för kategori B. Under förra året tävlades han av två olika ryttare och hade med dem mängder av segrar och placeringar upp i Msv B hoppning. Bland annat tog han segrar i Baltic Cup med bägge sina ryttare Mathilda Hansson och Linn Arvidsson under 2019.

Welshponnyn, som är en valack och heter STING’S YARIS, föddes 2006 hos Ingrid Hagberg i Blentarp. Han är e. Kulltorps Yrrol (som själv var mycket framgångsrik på tävlingsbanorna).  U. Pretty Woman (ELIT 2019 p g a avkommornas goda meriter) e.Bona-Fide – Coed Coch Targed.

SWF vill på detta sätt gratulera till en väl uppfödd, utbildad och riden ponny som gjort och kommer fortsätta göra mycket god reklam för welshrasen.