Uppdateringar/nyheter

Ungdomskonferens för ungdomar mellan 15-26

Den 6-7 april är det dags för hästnäringens gemensamma ungdomskonferens för ungdomar mellan 15-26 år i Stockholm. Konferensen är kostnadsfri: resa, kost och logi ingår. 

Passa på att tipsa era engagerade ungdomar om en helg med möjlighet att träffa likasinnade från hela hästnäringen! Dela och sprid inbjudan till era medlemmar, på sociala medier och tipsa på årsmöte/styrelsemöte eller andra arrangemang inom föreningen. 

Bifogat är inbjudan i PDF och bildformat som ni kan använda. 

Anmälan sker senast 15 mars via länken: https://docs.google.com/forms/d/1sftCBmcrTNdGxZajHGzTxlEUnXrFyesL6dvmXahjmXA/viewform?edit_requested=true 

Frågor? Kontakta irene@svehast.se 

2024-02-27


Annonsera i Hingstkatalogen

Nu har alla, uppfödare, ponnyägare och
hingsthållare eller welshälskare chansen att
få sitt namn/företag i vår hingstkatalog!

Hingstvisningen/Kvalitetsboksvisningen
äger rum den 6/4 i Svenljunga.
Där samlas Welsh intresserade under en
dag för att se de nya hingstarna som visas
fram.

Passa på att synas!
Priser
1⁄4 sida 250:-
1⁄2 sida 500:-
Helsida 1000:-

Skynda att boka annons, vi hoppas på många
besökare då vi även ska ha ett pausprogram!

Kontakta Agnetha Hjortsparre
070-5954994
Hjortsparre2@gmail.com

2024-02-19


Dags för Årsmöte!

18 maj
Årsmöte SWF
Jula Skara Konsthotell i Skara
Kallelse HÄR

2024-02-17


På allmän begäran, vi kör igen: Digital Visningsklass 2024!🥳

Sportlovsutmaning! Träna på att visa häst vid hand och skicka in din film under vecka 7-10. Alla deltagare får en speciell rosett för visningsklass. Det är kostnadsfritt att delta med en häst var och öppet för alla upp till och med 26 år!

💡Digital visningsklass är ett utmärkt träningstillfälle inför visningsklass på sommarpremiering och dessutom i år kommer finalen i visningsklass att gå av stapeln under jubileumshelgen på Grevagården 5-6 oktober! Passa på att redan nu finslipa din visning, få tips och råd inför visningssäsongen.

‼️Alla deltagare får rosett och protokoll hemskickat efter bedömningen som sker efter vecka 10. Anmälan sker till klass 10, för alla, ingen rangering sker.

📌Läs mer om regler, anmälan och hur det går till på: https://svehast.se/bedomningar/digital-visningsklass/

📌Här hittar du instruktioner för att visa häst vid hand: https://svehast.se/wp-content/uploads/2024/02/visa_hast_vid_hand_A5_220916_webb.pdf

Vid frågor kontakta petra@svehast.se

🔹Träningstillfället finansieras genom SHs ungdomsprojekt som är inom ramen för Hästnäringens Ungdomssatsning (HUS) som finansieras via medel från Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS). Under 2024 har HNS avsatt närmare 4,5 miljoner kronor för ungdomsprojekt inom ridsport, trav, galopp, avel, islands- och brukshästar. HNS är en paraplyorganisation inom hästsektorn och finansieras genom ett avtal mellan staten och Svensk Travsport samt Svensk Galopp. Läs mer om HNS på www.hastnaringen.se 


2023 års vinnare SWF CUP

1. Alcina 35-06-0057 SEK B Amanda Brehmer
2. Don Yuan 87-14-1034 WPB Emmy Nyberg 
3. Marian 37-13-5031 SEK D Isabella Alian

Fullständig lista HÄR.

Uppdaterad Proposition för 2024 finns HÄR.

2024-01-16


ÅRETS UTMÄRKELSER 2023

Årets Uppfödare – Dags att utse årets uppfödare. Detta pris delas ut till någon som haft en eller flera uppfödningar som på något sätt utmärkt sig under 2023. Det kan t.ex. vara på tävling, utställning, treårstest, kvalitetsbedömning eller ungponnychampionat. Lämna din nominering med enbart text till Madeleine Hedlund på sekreterare@swf.nu senast den 31 mars 2024. Märk ditt meddelande med ”Utmärkelse” i ämnesraden. SWF:s styrelse beslutar vem som får priset som delas ut på årsmötet. I samband med det kommer foto på vinnaren att efterfrågas.

Årets Brukswelsh – Dags att utse årets brukswelsh. Detta pris delas ut till en welsh som på något sätt utmärkt sig under 2023. Det kan vara allt från din bästa kompis, en lektionsponny/cob eller någon som tävlat på högsta nivå. Vem som helst kan nomineras oavsett sektionstillhörighet och vad den gjort. Lämna din nominering med enbart text till Madeleine Hedlund på sekreterare@swf.nu senast den 31 mars 2024. Märk ditt meddelande med ”Utmärkelse” i ämnesraden. SWF:s styrelse beslutar vem som får priset som delas ut på årsmötet. I samband med det kommer foto på vinnaren att efterfrågas.

Årets Agriastipendiat – Dags att utse årets Agriastipendiat. Detta pris delas ut till någon som på ett eller annat sätt under 2023 gjort fin reklam för SWF. Lämna din nominering med enbart text till Madeleine Hedlund på sekreterare@swf.nu senast den 31 mars 2024. Märk ditt meddelande med ”Utmärkelse” i ämnesraden. SWF:s styrelse beslutar vem som får priset som delas ut på årsmötet. I samband med det kommer foto på vinnaren att efterfrågas.

2024-01-09


Kvalitetsboksvisningen 2024!

Välkommen på Kvalitetsboksvisningen för Welsh hingstar 2024!
Vi kommer uppdatera med information.
Ljungaskogs Ridcenter i Svenljunga  den 6 april 2024
Proposition HÄR
Reglemente HÄR

2023-11-25


Licensboken finns nu på SWF.nu

Info Licensboken

Licensboken är framtagen för att man ska kunna värdera alla licensierade welshhingstar (Welsh Mountain, Welshponny, Welshponny av Cobtyp, Welsh Cob samt Welsh Partbred).

Skillnaden mellan Licensboken och Kvalitetsboken

Licensboken är en framtagen bok 2021 av SWF:s styrelse där hingstar som är licensierad och uppfyller kraven för värdering är berättigade att värdera sig själv och utefter avkommornas prestation. Dessa hingstars klasser utefter denna bok är ej grundande för införande kvalitetsboken. Hingstar som är värderade i kvalitetsboken har genomgått en kvalitetsbedömning utefter hingstreglementet.

Detta innebär att alla hingstar som är licensierade får vara med i licensboken även de som är kvalitetsbokförda/stamboksförda.

Licensboken är en bok där du med licensierad hingst kan visa att den är utställd och/eller tävlad. Och även att den har fått bra avkommor om den skulle nå upp till tillräckliga avkomme poäng.

Även ett utmärkt sätt för stoägaren att se att den licensierade hingsten är utställd och/eller tävlad.

Och även för Svenska Welshponny & Cobföreningen ett sätt att utvärdera alla licensierade hingstar.

Det är hingstägaren som ansöker om värdering utav hingst, ansökan skall åtföljas av aktuella meriter, värdering 5 samt 6 kan också sökas postumt. Det är hingstägarens skyldighet att lämna så fullständiga och riktiga uppgifter som möjligt.

Blankett för att anmäla sin hingst här http://www.swf.nu/wp-content/uploads/2022/03/Blankett-for-ansokan-till-licensboken.pdf

Regelverk för licensboken http://www.swf.nu/wp-content/uploads/2022/02/Licenshingstars-regelverk-for-vardering-20220101.pdf

Med Vänliga Hälsningar
Svenska Welshponny & Cobföreningen
hingstar@swf.nu
Ann Wadström
Barne-Åsaka Esstorp 703
465 95 Nossebro

2023-04-09


Blå Basen

Om ni hittar dubbletter eller annat fel på grund uppgifterna i Blå Basen på er ponny, maila till SWF:s sekreterare mail så att vi vid tillfälle kan rätta till det. Eventuella resultats fel hänvisas till arrangören av arrangemang.


Ansökta stuteri namn

Rosenlund       Madeliene Bengtsson, Laholm                          welsh cob

Gold’n ash        Tina Andersson, Tavelsjö                                     welsh

Protest mot ovanstående ska vara kansliet tillhanda senast 31 mars 2024.

Myrbill               Eva Eriksson, Äppelbo              welsh, dartmoor

Apple                 Ny delinnehavare Cajsa Grahn, Vårgårda (dotter till innehavarna)

Protest mot ovanstående ska vara kansliet tillhanda senast 26 mars 2024.

NR, Nathalie Kristiansson, Önnestad, sv ridponny, welsh
Étoile, Alice, Viktor och Kristina Alenfelt, Mullhyttan, sv ridponny, welsh

Protest mot ovanstående ska vara kansliet tillhanda senast 29 februari 2024.

Gå in på SPAF’s länk för se senaste nytt. Tryck på länken HÄR.