Uppdateringar/nyheter

!!VIKTIG INFORMATION ANG ÄGARBYTEN!!

SWF håller på att omarbeta rutinerna vid ägarbyten. Vi kommer fortsättningsvis INTE  kräva att passen ska skickas in utan vi ska ha en ägarbytesblankett som kommer kunna skrivas ut från hemsidan. Det är dock inte riktigt klart ännu och vi ber er att vänta med ägarbyten till mitten av december då allt ska vara färdigt. Mer info kommer senare att finnas på här på hemsidan.


Årsboken 2020

”Eftersom föreningen fyller 50 år 2020 så har jag tänkt att göra en årsbok med betoning på firandet av jubileet. Tanken är att boken skall handla om åren som gått och
vad vi förväntar oss av åren som kommer.” Läs mer om 2020 års upplaga av årsboken här.

Sätt igång och skriv, pyssla ihop annonser och leta fram bilder så att vi kan få ihop en riktigt fin årsbok till SWF:s 50-årsjubileum!


SAVE THE DATE! Ungdomshelg 2020

Ungdomshelg 25-26 januari 2020 save the date

Mer information hittar du i kalendern.


Welshkonferens 2019

16-17 november kommer SWF:s Welshkonferens att hållas. Platsen blir i år Stora Hotellet Scandic i Nyköping. Det kommer att bjudas på svenska föreläsare och sedvanliga utdelningar av utmärkelser, spännande quiz m.m. En helg med trevlig stämning i welshponnyns anda. Programmet finner du i kalendern. Sista anmälningsdag är 18 oktober. Varmt välkomna!

SWF Konferens grupp 201811_FotoYlvaLindh.jpg


Uppfödarlista

Här på hemsidan finns en förteckning över uppfödare av welsh, det är gratis att stå med där. Det ser ut som om den listan behöver uppdateras, så kolla gärna dina uppgifter. Ändringar och/eller kompletteringar skickas till webmaster via hemsida@swf.nu. Listan kan komma att tryckas upp på A4 blad och finnas med på mässor där SWF har monter, så hjälp till med att hålla listan aktuell!

PS. När du ändå håller på, kolla gärna över hingstlistan och skicka in kompletteringar/ändringar!


Ansökan om stuterinamn

RA Racing, russ, shetl., Anna Rogell, Genarp. 9/10 2019
Marwik, datrm., Marlene Wiklader, Överhörnäs. 19/10 2019
Dell, Dell’s, welsh, Maria Forsberg, Kungsgården. 19/10 2019
Änglyckan, shetl., Tove Olsson, Karlskrona. 19/10 2019
Vindbacka gård, shetl., russ, Josefin Olsson, Ystad. 2/11 2019

Ansökan om medinnehavare
Mälby, Maarit Töyrylä, träder in istället för Emelie Mörner Norström. 2/11 2019

Dessa stuterinamn prestenteras här, ifall någon av våra welshmedlemmar har invändningar mot att något av ovanstående stuterinamn används inom andra ponnyraser. Protest insändes till SPAF:s kansli senast det datum som står efter resp. rad.


Reklamfilm för SWF, welshponny och welshcob

SWF har en reklamfilm på gång. Det har gjorts inspelningar på årets Riks-utställning under båda dagarna. Tanken är att det ska bli en film på 1,5 – 2 minuter som kommer användas på mässor men även läggas ut på YouTube. Premiärvisning vid årets konferens i Nyköping i november.

Filmen kommer visa samtliga sektioner (A, B, C, D och WPB) vid hand. Det kommer också vara med film från de engelska ridklasserna och vi har ekipage som visar körning och hoppning. Det är också filmat på Kulltorps Stuteri från hagen med ston och föl i vacker miljö.

Det kommer läggas in rullande text i filmen med information om föreningen och lite kort
rasbeskrivning. Avslutningsvis en stillbild där SWF tackar sponsorer – här har just du möjligheten att vara med! För 1000 kr får du med ditt namn och/eller stuterinamn. Vi har redan ett antal sponsorer men får plats med fler.

Det kommer bli en del filmmaterial över, vi ska se om vi kan få till en längre film som kan användas i andra sammanhang.

Vill du vara med och sponsra – hör av dig till Birgitta Funk på tel 070 5757949 eller via mail birgittafunk53@gmail.com. Senast den 6 september behöver vi ha din intresseanmälan, betalning till SWF pg 3 02 02 -6 senast 6 oktober 2019.


SWF firar snart 50 år!

Nästa år är det 50 år sedan Svenska Welshponny och Cobföreningen bildades. Det planerar SWF att fira med en gigantisk jubileumsutställning. Platsen blir Axevalla Travbana i Skara. Datum 8-9 augusti 2020. Utställningsklasser på lördagen. Rid- och körklasser på söndagen. Det blir en fantastisk riksfest på lördagkvällen och förmodligen en del kringarrangemang under hela helgen.

Welshmästerskapen i hoppning och dressyr är planerade att hållas 6-7 augusti på Skaraortens Ryttarförening, som ligger granne med Axevalla Travbana.

Samtliga utställningsdomare kommer från U.K. David Davies, Ceulan Stud dömer sektion A och söndagens klasser. Ann Fisher, Mynyddgraig Stud dömer sektion B och partbred. Owen Jones, Nebo Stud dömer sektion C och D. Förutom de vanliga championaten så kommer även Nordisk Champion att utses.

Mer information kommer men skriv gärna upp datumen bland dina noteringar redan nu!