Uppdateringar/nyheter

Anmäl dig till SWF:s exteriör- och/eller ridklassdomarkurs 24-25 mars! Läs mer här!


Du har väl inte glömt…

att betala in medlemsavgiften för 2018 till föreningen? Om du har gjort det, kommer snart den fina årsboken att skickas till dig! Om du har glömt att betala, gör det omgående och ange noga namn och adress till dig. Dröjer du med medlemsavgiften kommer det även att dröja innan du får din årsbok.


Vill du vara med och hjälpa till i föreningen?

Valberedningen söker dig som skulle vilja sitta med i SWF:s styrelse. Vi behöver intresserade medlemmar som vill ta en plats i styrelsen vid årsmötet i maj. Vill du vara med och utföra ett intressant ideellt arbete så är du välkommen att höra av dig till valberedningens sammankallande, Inger Becker, tel 070-209 61 57 eller beckeringer@gmail.com.


Årsmöte 2018

Årsmötet 2018 kommer att hållas söndagen den 6 maj på Molstaberg. Mer information kommer senare.


Ny hingst

Ny hingst sek D: Stockebro Black Magic, ej införd i kvalitetsboken


Föreningen söker nya ansvariga på nyckelpositioner!

Vår nuvarande kvalitetsbokförare Inger Becker har meddelat oss att hon söker en efterträdare. Såhär skriver hon:

Allting har en ände …… Det börjar kännas som om det är dags för avlösning på posten som kvalitetsbokförare. Jag har nu haft hand om Kvalitetsboken i väldigt många år och jag blir ju
inte direkt yngre så det kan nog vara tid för någon annan att ta över. Jag är medveten om att det inte är så populärt att utföra idéella uppdrag. Det här är ett sådant. Har man emellertid intresse för welshrasen och vill att föreningen skall bestå kan det kännas bra att hjälpa till. Så har i alla fall jag resonerat under åren då jag utfört diverse uppdrag.

Den som skall åta sig det här uppdraget bör vara noggrann och insatt i härstamningar och hur man med hjälp av webstamboken kontrollerar dessa samt vara insatt i reglerna för införande i Kvalitetsboken. Det är inte så svårt att lära sig. Det ingår att man tar emot och kollar ansökningar och efter visning får in protokoll och bilder och sedan att man lägger in resultaten i Webstamboken och även lägger ut Kvalitetsboken på hemsidan. Man skriver också ut Kvalitetsboksbevis och Diplom. Jag hoppas att det skall finnas någon som är intresserad av detta och jag ställer gärna upp med svar på frågor och även hjälp att komma igång. Om du är intresserad kan du höra av dig till mig Inger Becker (tel 070-209 61 57, beckeringer@gmail.com) eller ordförande Gunn Johansson (tel 070-813 32 77 burhultstuteri.ridskola@telia.com).

 

Vår nuvarande ansvarig för hingstlicenser, betäckningsrapporter och fölredovsining Ingela Johansson kommer inte heller att fortsätta sitt arbete. Såhär skriver hon:

Dags för nya krafter att hålla koll på SWF hingstarna. Du som är intresserad av avel, redovisning, statistik och i synnerhet hingstar bör se hit. Efter att ha pysslat med denna uppgift i snart 12 år, så känner jag att det är dags att överlämna till nya krafter.

Sysslan som sådan är intressant och givande, med kontakter med hingstägare och även andra länder i syfte att reda ut eventuella problem med licensiering, eller DNA testsvar. Noggrannhet, ordningssinne, intresse för härstamningar och i viss mån färger är ett måste. Man måste vara väl förtrogen med Plan och Riktlinjer, samt hingstreglementet. Viss kunskap om övriga EU länders regler är en fördel. Men allt går att lära sig, så inget är omöjligt.

Arbetsuppgiften består bl a av licensiering av tidigare ej licensierade hingstar, svensk licensiering av tidigare licensierade hingstar inom EU, ta emot och registrera betäckningar i databasen, registrera resultat av betäckningar, fölredovisning, i databasen. Föra statistik över detta i excel, avstämningar med kassören om betalning av stoavgifter, avstämning att alla redovisat, påminnelser och eventuella indragningar av licenser. Försäljning av betäckningsrapportblock till hingstägare. Arbetsfördelningen är i huvudsak licensiering under första halvåret och andra halvåret är det registrering i databasen. I övrigt är det rådgivning, hjälp och förklaring/ledning i systemet. Mestadels en massa trevliga kontakter med welshfolk. Jag är givetvis behjälplig under inlärningstid och finns som backup.

Vill du veta mera om detta ideella arbete i SWF, så hör av dig till mig, så berättar jag mer (tel 0708-38 49 04, hingstar@swf.nu) eller ordförande Gunn Johansson (tel 070-813 32 77 burhultstuteri.ridskola@telia.com).


Ansöka stuterinamn

Brunnegård (russ), Lennart Johansson, Partille
Well Done (welsh), Erica Nordöen, Svanesund

Dessa stuterinamn prestenteras här, ifall någon av våra welshmedlemmar har invändningar mot att något av ovanstående stuterinamn används inom andra ponnyraser. Protest insändes till  SPAF:s kansli senast den 20 feb 2018.


OBS Viktigt!!

Från och med 01.01 2016 skall Maiden mares (förstföderskor) DNA testas senast i samband med första fölets registrering. Se information ”Maiden mares/förstföderskor”