Uppdateringar/nyheter

Information angående registrering och tilläggsregistrering av Welsh Partbred

På grund av att det saknas dokument som styrker att vår moderförening Welsh Pony & Cob Society har ett godkänt avelsprogram, som krävs för att få registrera och hantera pass, för Welsh Partbred, så får inte Jordbruksverket ge SWF tillåtelse att registrera WPB. Vi vet alla att WP &CS visst registrerar och hanterar pass för WPB, men det krävs ett intyg från DEFRA (UKs motsvarighet till SJV). SJV hänvisar till den nya zooteknikförordningen (EU) 2016/1012. SWF har jobbat och jobbar vidare med målsättning att vi snart ska få tillbaks rättigheten att registrera WPB. Ni som har pass liggandes hos registratorn kommer bli kontaktade av henne. Ni som har en WPB som behöver registreras eller tilläggsregistreras ber vi avvakta några veckor till och hålla utkik på vår hemsida för uppdatering i ärendet.

Ylva Lindh, ordförande Svenska Welshponny & Cobföreningen


Motioner

Ärenden som medlem i SWF önskar få behandlat på ordinarie årsmöte skall anmälas till styrelsen senast den 1 februari 2020. Skicka din motion per e-post till sekreterare@swf.nu eller med fysisk post till Marie Nilsson, Stavsborgsvägen 61, 179 97 Färentuna.

Sunwillow Georgina – årets rasrepresentant vid Sweden International Horse Show

Sunwillow Georgina.jpg
28 november – 1 december 2019 arrangeras Sweden International Horse Show (SIHS) på Friends Arena, Solna, Stockholm. Årets rasrepresentant för welsh är Sunwillow Georgina. Hon är en welsh mountainponny född 1999 hos Mrs W. Frank, Oxon, U.K., e.Heniarth Quip u.Sunwillow Zell-am-Zee ue.Waxwing Hillbilly. Ägare Per Aschan, Molstabergs säteri, Gnesta.
Georgina finns i att beskåda i rashagen på SIHS:
Torsdag 28 november, klockan 16:30-17:15 och 19:30-20:15.
Fredag 29 november, klockan 09:45-10:30 och 18:00-18:45.
Lördag 30 november, klockan 15:45-16:30 och 18:45-19:30.
Söndag 1 december, klockan 13:30-14:45.
På torsdagen klockan 18:15 kommer vi i mässpaddocken att få se en Lead Reinuppvisning då femåriga Isabella Eriksson rider med mamma Maarit Toyryla som handler. Georgina deltar även i rasparaden som är i stora arenan samt i maskeraden, ponnytimmarna, agility och en del annat under hela arrangemanget.
Svenska Welshponny och Cobföreningen har självklart en mässmonter som du är varmt välkommen att besöka. Där finns förutom tillfället att ställa frågor och få svar från vår trevliga monterpersonal möjligheten att köpa föreningens reklamartiklar och årsböcker. Dessutom visas vår alldeles nya reklamfilm. Vi ses på SIHS!

Arrangera utställning eller annan aktivitet under 2020

Vill du arrangera en utställning eller annan aktivitet i SWF:s regi? Hör av dig till styrelsen senast 31 januari 2020 och meddela datum, plats och vilken sorts aktivitet det gäller. Har du frågor eller funderingar kring vad som behövs för att arrangera t. ex. en utställning är du varmt välkommen att kontakta utställningsansvarig Carina Henriksson per e-post carinamhenriksson@hotmail.com eller ring 076-182 21 23.


Årets utmärkelser 2019

Årets Uppfödare – Dags att utse årets uppfödare 2019. Detta pris delas ut till någon som
haft en eller flera uppfödningar som utmärkt sig på något sätt under 2019. Det kan vara på t. ex. tävling, utställning, treårstest, kvalitetsbedömning eller ungponnychampionat.
Lämna ditt förslag till Marie Nilsson på sekreterare@swf.nu senast den 26 januari 2020. SWF:s styrelse beslutar vem som får priset som delas ut på årsmötet.

Årets Brukswelsh – Dags att utse årets brukswelsh 2019. Detta pris delas ut till en
tävlande welsh som utmärkt sig på något sätt under 2019. Alla, oavsett sektionstillhörighet eller tävlingsdisciplin, kan nomineras. Lämna ditt förslag till Marie Nilsson på sekreterare@swf.nu senast den 26 januari 2020. SWF:s styrelse beslutar vem som får priset som delas ut på årsmötet.

Årets Agriastipendiat – Dags att utse årets Agriastipendiat 2019. Detta pris delas ut till
någon som under 2019 gjort fin reklam för SWF på ett eller annat sätt. Lämna ditt förslag till Marie Nilsson på sekreterare@swf.nu senast den 26 januari 2020. SWF:s styrelse beslutar vem som får priset som delas ut på årsmötet.


Årsboken 2020

”Eftersom föreningen fyller 50 år 2020 så har jag tänkt att göra en årsbok med betoning på firandet av jubileet. Tanken är att boken skall handla om åren som gått och vad vi förväntar oss av åren som kommer.” Läs mer om 2020 års upplaga av årsboken här.

Sätt igång och skriv, pyssla ihop annonser och leta fram bilder så att vi kan få ihop en riktigt fin årsbok till SWF:s 50-årsjubileum!


Ansökan om stuterinamn

Drömhulan, Minihulan, Lillhulan, shetl., Monica Karlsson & Ingmar Gustafsson, Vissefjärda. 4/12 2019

Rainbow Hill, Högborg, Glitter & Glamour, shetl., Joanna Hagström, Örsundsbro. 4/12 2019

Ansökan om medinnehavare:

Ängdala, Sara Johansson, Smedstorp. 4/12 2019

Gloria, Fredrik Axelsson, Landsbro. 4/12 2019

Dessa stuterinamn prestenteras här, ifall någon av våra welshmedlemmar har invändningar mot att något av ovanstående stuterinamn används inom andra ponnyraser. Protest insändes till SPAF:s kansli senast det datum som står efter resp. rad.


SWF firar snart 50 år!

Nästa år är det 50 år sedan Svenska Welshponny och Cobföreningen bildades. Det planerar SWF att fira med en gigantisk jubileumsutställning. Platsen blir Axevalla Travbana i Skara. Datum 8-9 augusti 2020. Utställningsklasser på lördagen. Rid- och körklasser på söndagen. Det blir en fantastisk riksfest på lördagkvällen och förmodligen en del kringarrangemang under hela helgen.

Welshmästerskapen i hoppning och dressyr är planerade att hållas 6-7 augusti på Skaraortens Ryttarförening, som ligger granne med Axevalla Travbana.

Samtliga utställningsdomare kommer från U.K. David Davies, Ceulan Stud dömer sektion A och söndagens klasser. Ann Fisher, Mynyddgraig Stud dömer sektion B och partbred. Owen Jones, Nebo Stud dömer sektion C och D. Förutom de vanliga championaten så kommer även Nordisk Champion att utses.

Mer information kommer men skriv gärna upp datumen bland dina noteringar redan nu!