Uppdateringar/nyheter

SWF anordnar exteriörbedömningskurs den 1 mars i Solna

Missa inte tillfället att delta på en mycket intressant heldagskurs arrangerad av SWF! Rutinerade exteriördomaren och ridskolechefen Gunn Johansson från Burhults Stuteri & Ridskola i Lerum kommer vara vår kursledare. Vi är många som undrat vad domaren egentligen menar när hen skrivit på bedömningsprotokollet att hästen/ponnyn har en väl liggande bog eller är parallellförskjuten. Gunn rätar ut alla våra frågetecken på ett pedagogiskt och bra sätt.

Mer information finner du i kalendern.

PS. Det kommer även att anordnas en kurs den 4 april i Nossebro!


Nya rutiner för ägarbyten

SWF har nya rutiner för ägarbyte. Passet behöver inte längre skickas med. Numera krävs endast en ifylld ägarbytesblankett samt en kopia på köpehandling eller kvitto som styrker äganderätt till hästen. När ägarbytet är registrerat skickas den nya hästägarblanketten (gult papper med SWFs stämpel och underskrift) med postförskott, så att du behöver inte betala något i förskott. Hästägarblanketten skall förvaras tillsammans med passet och användas vid nästa ev. ägarbyte.

Ägarbyten skickas till ALMA HEDSKOG, OLSTORPS BYVÄG 5, 443 96 STENKULLEN


Passfodral – 50 års jubileum

Nya passfodral kommer snart in för att fira att SWF fyller 50 år. De kan förbeställas för avhämtning på årsmötet, ring Aina Kjellstrand 0706-909103. Därefter beställs de av materialförvaltare Carina Henriksson, carinamhenriksson@hotmail.com.

Pris: 100 kr


Welshmästerskapen i hoppning och dressyr

Plats och datum är inte klart än, styrelsen jobbar på det.


SWFs nya broschyr

Nu är SWFs nya broschyr till mässor och event färdig. För dig som inte kan vänta finns den tillgänglig här att kika på eller skriva ut själv.


Meddelande från WelshPonny-Nytts redaktör

Har du som var medlem 2019 inte fått dina 4 WelshPonny-Nytt under året? Kontakta redaktor@swf.nu och säkerställ att din adress stämmer.

/ Redaktör Frida

PS. Du vet väl att du finner ditt medlemsnummer på adresslappen på baksidan av varje nummer av Welshponny-Nytt.


Ansökan om stuterinamn

Alslycka, Alslyckan, Sv.r P, Maria Olofsson, Vena. 21/2 2020

af Rangtorp, welsh, Anna Jarnhede, Lundsbrunn. 21/2 2020

Wengers, shetl., con., Linda Wenger Rydqvist, Väddö. 21/2 2020

Dessa stuterinamn prestenteras här, ifall någon av våra welshmedlemmar har invändningar mot att något av ovanstående stuterinamn används inom andra ponnyraser. Protest insändes till SPAF:s kansli senast det datum som står efter resp. rad.


SWF firar snart 50 år!

Nästa år är det 50 år sedan Svenska Welshponny och Cobföreningen bildades. Det planerar SWF att fira med en gigantisk jubileumsutställning. Platsen blir Axevalla Travbana i Skara. Datum 8-9 augusti 2020. Utställningsklasser på lördagen. Rid- och körklasser på söndagen. Det blir en fantastisk riksfest på lördagkvällen och förmodligen en del kringarrangemang under hela helgen.

Samtliga utställningsdomare kommer från U.K. David Davies, Ceulan Stud dömer sektion A och söndagens klasser. Ann Fisher, Mynyddgraig Stud dömer sektion B och partbred. Owen Jones, Nebo Stud dömer sektion C och D. Förutom de vanliga championaten så kommer även Nordisk Champion att utses.

Mer information kommer men skriv gärna upp datumen i din kalender redan nu!