Till Salu


Welsh sek B kvalitetsbokförd licensierad hingst

Kenwoods Right Royal KWB 143 

Godkänd welsh ponnyhingst född 2005 e. Kenwoods Tomahawk 99-00964 u. Kenwoods Ophelia 01.00222 u.e. Stehorst Freelance WSB 63285. 

Mankhöjd 1,27cm. Utställd med guld och BIS.

En hingst som drar blickarna till sig med sin svarta färg och vackra teckning (bläs och fyra vita strumpor). En snäll och okomplicerad häst enligt uppgift. 

Hingsten reds in som treåring och har därefter varit i ridträning. De senaste sex åren har hingsten använts sparsamt pga. tvist mellan delägarna. Hingsten har enligt uppgift fina avkommor. Hingsten är försäkrad utan reservation. 

 Anmärkningar vid veterinärbesiktning 2017-08-28

Allmäntillstånd: Något överhull. Rörelser i skritt och trav/longering: Markering höger fram i skritt och trav på rakt spår och böjt spår (grus). Rör sig bättre på gräs, dock fortfarande markering höger fram. Provokationstest: Böjprovsreaktion på höger fram 2 grader och höger bak 1 grad. Hovar: oskodd och ömfotad. Munhåla och tänder: Stora hakar samt mindre hakar. Uppförande och hantering vid undersökningen: Trevlig ponny, uppför sig fint.

 Hingsten säljs enligt lagen om samäganderätt på offentlig auktion den 20 februari 2018 kl. 16.00 på Simmelsberga 221 i Kågeröd. God man enligt lagen om samäganderätt är advokat Dan Nordenberg, Advokatfirman Acta i Helsingborg.

Hingsten hålls tillgänglig för intressenter på auktionsdagen den 20 februari 2018 mellan kl. 15-16. Budgivning på plats och per telefon (det kan inte garanteras att telefonbud når fram). Hingsten säljs i befintligt skick. Det lämnas inga garantier. Reservation för felskrivningar i annonstext. Att hingsten kan användas till avel, ridning eller annat ändamål står köparen risken för. Återköp eller reklamationer godtas ej.  Att besöka eller undersöka hingsten förutom på auktionsdagen mellan kl 15-16 är inte möjligt. Betalning skall ske omgående. Hingsten lämnas inte ut förrän full betalning skett. Frågor angående hingsten eller auktionen per mail till dan.nordenberg@advokatacta.se, ange ”Kenwoods” i mailrubriken.


Welsh partbred sto f 2015

Har ett welsh partbred sto som heter Pixie. En underbar ponny som är lätt att hantera, kelig, lugn i alla lägen. Men inte mesig. Svårt att beskriva då många säger att hon är utomordentligt snäll. Under inridning nu, är aldrig dum, förstår hon inte stannar hon bara. u Perle e. Leyes Wick Dai. Har inte mätt höjden men tror hon blir stor C. Begär 40 000 kr kontakt 0705426423 eller mail ewkk@telia.com mvh Eva


Welsh sek B godkänd hingst med livstidslicens

Vill du ha en egen godkänd hingst med livstids hingstlicens?

Om vi hittar rätt person / familj så är vår Risegårds Leo till salu. Han är en jättetrevlig hingst som har en fin tävlingskarriär bakom sig. Han har tävlat i främst hoppning upp till msvB men också fälttävlan till p90. Han har en fantastisk inställning till att jobba och älskar att hoppa och vara på terrängbanan. Tyvärr har en gaffelbandskada satt stopp för hans tävlande som han har älskat men han kan fortfarande ridas och vill gärna vara hos någon som vill ha en bästa kompis att rida lättare pass och sköna skogsturer samt/ eller ägna sig åt avel.

Han går i hage tillsammans med andra hingstar och valacker och är en supersocial lekfarbror till de yngre. Han har alltid skött sig exemplariskt vid kontakt med ston och på tävlingsplatser/ träning har han inte varit nå hingstig alls, så han är lätthanterlig. Han har ett flertal avkommor varav en finns att se på gården. Avkommorna har ärvt hans toppenpsyke och inställning.

Ring gärna så berättar vi mer om vår fina kille.

Född: 2003

Sektion B

C- ponny 137 cm i mkh

Far: Paddock Camargue RW 91

Mor: Dahlåkras Tiara RW 1109

Morfar: Breccles Minstrel RW 59

 

Ulrika Viero 0708132399


Welsh mountain hingst f 2016

(Foto: Mattias Nilsson, januari 2017)

Exzentrics Night Cap – welsh mountain, skimmel (född fux), född 2016, e.Mälby Mangold u.Exzentrics Night Mare e.Scrafton Night Owl.

”Pjutte” är en mycket social välhanterad hingst med bra exteriör och trevliga rörelser. Han kommer passa lika bra under sadel som framför vagn och blir en suveränt trevlig liten familjeponny. Har pass hos SWF. Grundvaccinerad Tetanus och Influensa.  Underbar att hantera oavsett situation. Van vid trafik. Transporterats flertalet gånger ensam och med sällskap utan problem. Uppvuxen i blandad flock, går nu i lösdrift med jämnårig hingst, ett gäng fjälltjurar, ett stort gäng får samt en och annan vallhund. Med andra ord är han socialiserad både på människor och djur.

Kom gärna och hälsa på honom. Jag garanterar att du blir charmad!

Marie Nilsson, Stuteri Exzentric, Stockholm 0707-689 333 zaba@telia.com

Läs mer: http://stuteri-exzentric.webnode.se/till-salu/


Mycket välstammad sektion B

joelsbo5_600c joelsbo8_600c joelsbo1_600c

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joelsbo Mercury

född 2015 hingst, blir troligtvis stor kategori B.
e Cwrtycadno Meredydd u Rhoson Anja ue Eyarth Sama
En stamtavla som talar för sig själv, med welshblod från några av Wales mest berömda stuterier.

Mercury är en härlig kille med utstrålning. Han är bror till Joelsbo Aztha, diplomsto 42 p, som i år blev BIS på Riksutställningen,samt dessutom fick dubbelutmärkelse vid treårstest med 52 p gångarter och 51 p löshoppning.

Var med och utveckla/utbilda Mercury från början, för användning i avel/tävling.

Naturligtvis är alla papper i ordning och han är vaccinerad mot stelkramp och influensa.
Mer info genom uppfödaren.

Ingela Johansson
Joelsbo Stuteri
0708-384904

Ingela.johansson@bredaryd.se