Till Salu


Welsh mountain sek A hingst f 2016

Söker nytt hem till vår underbara Welsh Mountain hingst Sunset Shimmer född 2016. Gärna till avelsintresserad hästkunnig familj eller till familj som vill vara med och utbilda från början.
Sunset Shimmer är f 2016 e Salstas Mountain Mint u Molstabergs Sunset mf Molstabergs Chapman.

Fadern Salstas Mountain Mint blev Årets Ponny 2015 och har under 2017 vunnit National Welsh Show i England
Modern Molstabergs Sunset är diplomsto med ett fantastiskt temprament. Hon är e Molstabergs Chapman. Chapman blev i november 2017 Sveriges högst bedömda hingst med 43 poäng.

Sunset Shimmer är en välhanterad ungponny. Han är löshoppad, tränad för hand – vid hand och vid töm. Han är van vid barn och hundar.

Ring vid seriöst intresse. AnnaPia 070-5872526


Welsh partbred sto f 2015

Har ett welsh partbred sto som heter Pixie. En underbar ponny som är lätt att hantera, kelig, lugn i alla lägen. Men inte mesig. Svårt att beskriva då många säger att hon är utomordentligt snäll. Under inridning nu, är aldrig dum, förstår hon inte stannar hon bara. u Perle e. Leyes Wick Dai. Har inte mätt höjden men tror hon blir stor C. Begär 40 000 kr kontakt 0705426423 eller mail ewkk@telia.com mvh Eva


Welsh sek B godkänd hingst med livstidslicens

Vill du ha en egen godkänd hingst med livstids hingstlicens?

Om vi hittar rätt person / familj så är vår Risegårds Leo till salu. Han är en jättetrevlig hingst som har en fin tävlingskarriär bakom sig. Han har tävlat i främst hoppning upp till msvB men också fälttävlan till p90. Han har en fantastisk inställning till att jobba och älskar att hoppa och vara på terrängbanan. Tyvärr har en gaffelbandskada satt stopp för hans tävlande som han har älskat men han kan fortfarande ridas och vill gärna vara hos någon som vill ha en bästa kompis att rida lättare pass och sköna skogsturer samt/ eller ägna sig åt avel.

Han går i hage tillsammans med andra hingstar och valacker och är en supersocial lekfarbror till de yngre. Han har alltid skött sig exemplariskt vid kontakt med ston och på tävlingsplatser/ träning har han inte varit nå hingstig alls, så han är lätthanterlig. Han har ett flertal avkommor varav en finns att se på gården. Avkommorna har ärvt hans toppenpsyke och inställning.

Ring gärna så berättar vi mer om vår fina kille.

Född: 2003

Sektion B

C- ponny 137 cm i mkh

Far: Paddock Camargue RW 91

Mor: Dahlåkras Tiara RW 1109

Morfar: Breccles Minstrel RW 59

 

Ulrika Viero 0708132399


Welsh mountain hingst f 2016

(Foto: Mattias Nilsson, januari 2017)

Exzentrics Night Cap – welsh mountain, skimmel (född fux), född 2016, e.Mälby Mangold u.Exzentrics Night Mare e.Scrafton Night Owl.

”Pjutte” är en mycket social välhanterad hingst med bra exteriör och trevliga rörelser. Han kommer passa lika bra under sadel som framför vagn och blir en suveränt trevlig liten familjeponny. Har pass hos SWF. Grundvaccinerad Tetanus och Influensa.  Underbar att hantera oavsett situation. Van vid trafik. Transporterats flertalet gånger ensam och med sällskap utan problem. Uppvuxen i blandad flock, går nu i lösdrift med jämnårig hingst, ett gäng fjälltjurar, ett stort gäng får samt en och annan vallhund. Med andra ord är han socialiserad både på människor och djur.

Kom gärna och hälsa på honom. Jag garanterar att du blir charmad!

Marie Nilsson, Stuteri Exzentric, Stockholm 0707-689 333 zaba@telia.com

Läs mer: http://stuteri-exzentric.webnode.se/till-salu/


Mycket välstammad sektion B

joelsbo5_600c joelsbo8_600c joelsbo1_600c

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joelsbo Mercury

född 2015 hingst, blir troligtvis stor kategori B.
e Cwrtycadno Meredydd u Rhoson Anja ue Eyarth Sama
En stamtavla som talar för sig själv, med welshblod från några av Wales mest berömda stuterier.

Mercury är en härlig kille med utstrålning. Han är bror till Joelsbo Aztha, diplomsto 42 p, som i år blev BIS på Riksutställningen,samt dessutom fick dubbelutmärkelse vid treårstest med 52 p gångarter och 51 p löshoppning.

Var med och utveckla/utbilda Mercury från början, för användning i avel/tävling.

Naturligtvis är alla papper i ordning och han är vaccinerad mot stelkramp och influensa.
Mer info genom uppfödaren.

Ingela Johansson
Joelsbo Stuteri
0708-384904

Ingela.johansson@bredaryd.se